Woonzorgcentrum Klaverveld breidt uit!

Zorg en Welzijn Zedelgem vzw, dat in 2016 het woonzorgcentrum Klaverveld, de assistentiewoningen Residentie Klaverhof en het centrum voor dagverzorging Klaverbilk opende, voorziet tegen eind 2025 een uitbreiding met 30 woongelegenheden. Daarmee komt de organisatie tegemoet aan de demografische evolutie voor de komende jaren.


Aandacht voor specifieke doelgroepen

Voorzitter Bart Roegiers van Zorg en Welzijn Zedelgem vzw is tevreden dat met de uitbreiding ook aandacht gegeven wordt aan specifieke doelgroepen : “In de 30 woongelegenheden is er plaats voor 6 extra kortverblijven. Dit zijn kamers voor ouderen die een tijdelijk verblijf in het woonzorgcentrum nodig hebben, bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname of bij afwezigheid van de mantelzorger.  

We voorzien ook 5 koppelkamers waar koppels - waarvan één van beiden zwaar zorgbehoevend is – toch samen kunnen blijven wonen en de nodige zorg en ondersteuning van het woonzorgcentrum krijgen.  Ook komt er een hospice care met 5 kamers die plaats bieden aan bewoners met palliatieve zorgen.”

Het nieuwe gebouw sluit volledig aan op het bestaande woonzorgcentrum en alle wooneenheden zijn gevestigd op de eerste verdieping. Op de gelijkvloerse verdieping wordt extra ruimte voorzien voor het personeel, logistiek en administratie en er komt een polyvalente zaal.

Voor burgemeester Annick Vermeulen is het goed dat de uitbreiding er spoedig komt : “In het overleg tussen Zorg en Welzijn Zedelgem vzw en de gemeente zijn verschillende pistes overwogen en besproken.   We zijn blij dat we knopen hebben kunnen doorhakken en dat nu de werken kunnen starten.  Zedelgem heeft nood aan extra zorg voor ouderen, onder andere in de vorm van extra woongelegenheden in het woonzorgcentrum.”

Verloop van de werken

Momenteel worden de gronden bouwklaar gemaakt en op dinsdag 24 september is er de officiële eerste steenlegging.  Er wordt gebouwd volgens het “Design & Build”-principe, wat betekent dat de aannemer Vandenbussche uit Aalter instaat voor de volledige coördinatie van de bouwwerken. Dit zorgt ervoor dat er snel kan geschakeld worden tussen de verschillende bouwfasen.

Als alles volgens plan verloopt, zal het gebouw eind 2025 afgewerkt zijn en kunnen de eerste nieuwe bewoners er hun intrek nemen.

We hopen de overlast voor de bewoners, familie en omwonenden tot een minimum te beperken en zullen op geregelde tijdstippen communiceren over het verloop van de bouwwerken.  

Zorg en Welzijn Zedelgem vzw is een publiek-private samenwerking van het lokaal bestuur Zedelgem, Familiehulp en Woonzorggroep GVO.